17 Αυγούστου 2008

Φυσικά φαινόμενα

Μεσάνυχτα. Βεράντα. Αιώρα. Παγωμένη μπύρα στο τραπέζι από δίπλα. Ενδιαφέρον βιβλίο. Ζωάκια να κάνουν τους νυχτερινούς τους ήχους. Και ξαφνικά: κλικ κλικ. Μήνυμα στο κινητό: "Βλέπεις την έκλειψη?"

Κάνω λίγο αριστερά. Τίποτα. Κάνω λίγο δεξιά. Τίποτα. Σηκώνομαι και πάω στην άκρη της βεράντας, μπας και δω τίποτα. Και ξαφνικά, να τη! Ένα τεράστιο πορτοκαλοκίτρινο φεγγάρι σε πληρη άνθιση λόγω πανσελήνου, με τα 4/5 να είναι σκιασμένα. Γουώου! Απίστευτο θέαμα. Αφού στείλω πίσω μήνυμα για να ευχαριστήσω, ενημερώνω κάμποσο κόσμο να δουν το φαινόμενο αυτό και την ξαναράζω στην αιώρα διαβάζοντας.

Μετά από λίγο (όποιος με έχει χαρακτηρίσει "ανώμαλο" από την προηγούμενη ανάρτηση, μπορεί να σταματήσει το διάβασμα εδώ - θα χαλαστεί πολύ αν συνεχίσει) κλείνω το βιβλίο, κοιτάω τα άστρα από πάνω και μπαίνω σε σκέψεις: άραγε είναι φυσικό φαινόμενο το κόλλημα μου? Άραγε είναι φυσικό φαινόμενο η αντίδραση του? Άραγε το πως νοιώθει να παραμένει αναλλίωτο, και απλά το κρύβει μια κάποια "σκιά" και θα φύγει, όπως θα φύγει και η σκιά από το φεγγάρι? Άραγε είμαι περισσότερο χαζός από όσο νομίζω?...

5 σχόλια:

Κώστας είπε...

Εγώ πήγαινα σινεμά και το είδα τυχαία και έστειλα σμσ στις μισές επαφές μου στο κινητό!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!
Είχε καταπλικτική όμως θέα!! Κάτι έλειπε βέβαια αλλά οκ..
Κάτι τέτοια περίεργα ερωτήματα είχα και εγώ αγαπητέ..

Αρκούρης είπε...

@ Κώστας:
στις μισές, ε? Εγώ πάλι σε όλες! :)

@ Hfaistiwnas:
πολλά είναι που έλειπαν καλέ μου... Εσύ για ποιό λες όμως? Όσο για τα ερωτήματα, βρήκες καμιά απάντηση εσύ? Γιατί εγώ δεν...

Hfaistiwnas είπε...

Έλλειπε η αγκαλιά!!!!!
Τα ερώτηματα αυτά καλύτερα να μένουν αναπάντητα!!!! Δεν βρήκα κάτι όπως καταλαβαίνεις... τα άφησα όμως.. δεν γίνεται να τα έχω συνέχεια στο μυαλό μου!

Αρκούρης είπε...

όντως έλειπε η αγκαλιά... Αυτή κι αν έλειπε! (έτσι, για να μη λες ότι σε αφήνω αναπάντητο :)